Jinko Solar zonnepanelen: expert in N-type panelen

Jinko Solar is een prominente Chinese onderneming die bekend staat om de productie van goede prijs-kwaliteit zonnepanelen. Met een fysieke aanwezigheid binnen Europa (Munchen) zijn de garantievoorwaarden afdwingbaar. Deze lokale ondersteuning zorgt ervoor dat eventuele problemen snel en efficiënt kunnen worden opgelost, hoewel de betrouwbaarheid van Jinko Solar panelen vaak betekent dat dergelijke stappen minimaal zijn. Dit artikel gaat dieper in op de geschiedenis van het bedrijf, de huidige generatie zonnepanelen en waarom het zeker een goede keuze is.

Een Chinese Succesverhaal

Jinko Solar werd opgericht in 2006 en steeg snel naar de top van de zonnepanelen sector. In slechts tien jaar tijd werd het bedrijf de grootste fabrikant van zonnepanelen ter wereld. In 2016 bereikte Jinko deze prestigieuze positie en tegen 2019 had het bedrijf indrukwekkend 14,3 GW aan zonnepanelen wereldwijd verscheept. Jinko Solar is gevestigd in China en is een gigantisch multinationaal, verticaal geïntegreerd bedrijf met meer dan 30.000 werknemers verspreid over 70 landen en productievestigingen in China, Maleisië en zelfs de Verenigde Staten.

De fabriek van Jinko Solar in de Verenigde Staten (Jacksonville, Florida)

Het succes van het bedrijf kan worden toegeschreven aan de focus op onderzoek en ontwikkeling, kwaliteitscontrole en rigoureuze duurzaamheidstesten. Jinko Solar heeft tal van records gevestigd en is jaar na jaar een van de beste in de PVEL score.

Aanvankelijk speelde Jinko op veilig door gebruik te maken van beproefde celarchitecturen zoals traditionele P-type PERC en half-cut cellen. Echter, het bedrijf heeft recent de grenzen verlegd met de introductie van de Tiger NEO-serie panelen, wat hun toewijding aan innovatie en technologische vooruitgang aantoont. Het heeft hiermee de trend gezet in productie van N-type zonnecellen welke de meeste fabrikanten nu beginnen over te nemen.

Productie van A tot Z

Jinko Solar begon in 2006 met de productie van polykristallijne silicium ingots. Deze ingots worden gemaakt door siliciumkristallen bij zeer hoge temperaturen te smelten en vervolgens in solide blokken te vormen. In 2008 vorderde het bedrijf naar de productie van wafers, dunne plakjes silicium gesneden uit deze ingots.

Vervolgens begon Jinko met de productie van fotovoltaïsche cellen door deze wafers te dopen in borium en te metalliseren, waarbij metalen staven op hun oppervlakken werden ingebed om elektrische contacten te verbinden. Dit is de eigenlijke werking van een zonnepaneel.

Aanvankelijk verkocht Jinko deze zonnecellen aan andere fabrikanten die ze gebruikten om hun eigen zonnepanelen te produceren. Na een succesvolle beursgang in de jaren 2010 versnelde Jinko echter zijn groei en waagde zich aan de productie van complete zonnepanelen in eigen naam.

Grootste producent wereldwijd

Vanaf midden 2023 exploiteert Jinko Solar 14 productievestigingen in China, de Verenigde Staten, Maleisië en Vietnam. Tegen het einde van 2022 had de productiecapaciteit van het bedrijf voor monokristallijne silicium wafers, cellen en modules respectievelijk 65 GW, 55 GW en 70 GW bereikt. Jinko streeft ernaar deze capaciteiten tegen eind 2023 te verhogen tot 75 GW voor wafers en cellen, en 90 GW voor modules. Om deze cijfers beter te vatten: dit is meer dan wat er in 2023 in heel Europa werd geplaatst aan zonnepanelen. Straffer nog als u weet dat 2023 een historisch recordjaar was voor nieuw geplaatst vermogen in Europa. De hele Jinko Solar groep heeft vandaag meet dan 30.000 personeelsleden welke dit mogelijk maken.

Jinko Zonnepanelen

Jinko Solar staat bekend om het produceren van kosteneffectieve en betrouwbare zonnepanelen die geschikt zijn voor zowel residentiële als commerciële installaties.

Onder de Jinko-zonnepanelen die momenteel  worden verkocht, bevinden zich de Tiger (Neo en Pro) productlijnen, die verkrijgbaar zijn in verschillende vermogens gaande van 435Wp tot maar liefst 590Wp met een rendement tot 22,53%.

Jinko Solar-panelen beschikken over halfgesneden (half-cut) cellen, die een betere tolerantie voor (gedeeltelijke) schaduw en algemene prestaties bieden. Daarnaast worden Jinko-panelen geleverd met een productgarantie van 25 jaar, wat het vertrouwen van het bedrijf in de productkwaliteit weerspiegelt.

De Jinko Solar Tiger Neo R 440W voor residentiële installaties

De introductie van nieuwe N-type technologie heeft Jinko in staat gesteld om indrukwekkende efficiëntiegraden van tot wel 22,53% te bereiken. De combinatie van hoge kwaliteit en betaalbaarheid maakt Jinko Solar-panelen een uitstekende waardepropositie voor zowel residentiële als commerciële klanten.

Zijn Jinko Solar panelen een goede keuze?

Jinko Solar is een uitstekende fabrikant van zonnepanelen die zijn plaats als een van de grootste -misschien wel grootste- in de sector heeft verdiend. De hoogwaardige panelen presteren goed en worden geleverd met uitstekende garanties. De betrouwbaarheid van Jinko Solar panelen zorgt ervoor dat de zonnepanelen mistens 25 jaar blijven werken, en in het zeldzame geval van een probleem biedt de robuuste garantieondersteuning van het bedrijf gemoedsrust.

Bovendien suggereert de aanzienlijke omvang en winstgevendheid van Jinko Solar dat het bedrijf nog vele jaren een stabiele en betrouwbare speler in de sector zal blijven. Deze langetermijnstabiliteit is een belangrijke overweging bij het investeren in zonnepanelen, omdat het ervoor zorgt dat garantieclaims en ondersteuning beschikbaar zullen zijn gedurende de levensduur van de panelen.

Ten slotte zijn Jinko Solar panelen competitief geprijsd, wat ze een goede prijs-kwaliteit optie maakt . De combinatie van hoge prestaties, betrouwbaarheid en betaalbaarheid maakt Jinko Solar een sterke keuze voor diegenen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en willen besparen op energiekosten.

Zonnepanelen adviseur ➡ Johan Mertens 💯

Zonnepanelen adviseur ➡ Johan Mertens 💯

👋 Hallo, ik ben Johan en ik ben hier om u te helpen. Op deze website vindt u mijn advies en tips rondom zonnepanelen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in de sector van groene energie en zonnepanelen 👍