Tesla Powerwall 2 review

De Tesla Powerwall 2 is een thuisbatterij met een van de hoogste opslagcapaciteiten beschikbaar op de markt. Indien u een Tesla Powerwall overweegt, lees dan zeker verder - we hebben een overzicht van de belangrijkste feiten, cijfers, voor-en nadelen opgesteld om u te helpen de juiste keuze te maken.

Tesla Powerwall 2
De Tesla Powerwall 2

Wat zijn de voordelen van de Tesla Powerwall 2?

  • De Powerwall is een volledig geautomatiseerde batterij welke geen onderhoud vergt.
  • Het heeft een ingebouwde omvormer voor elektriciteit uit zonnepanelen, waardoor de installatie eenvoudig en niet duur is.
  • Een aantrekkelijk en dun ontwerp (15cm dikte) waardoor het vrijwel overal gemakkelijk geplaatst kan worden zonder veel ruimte in te nemen.
  • Het kan aan de muur of zelfs op de vloer worden gemonteerd en is combineerbaar met maar liefst 10 batterijen, zodat u volledig zelfvoorzienend kan worden.
  • Er zijn geen losse draden waardoor het veilig is voor huisdieren en kinderen. De batterij kan ook niet overhit raken.  
  • De batterij is volledig weerbestendig, dus kan desgewenst buiten worden geïnstalleerd.
  • De slimme monitoring houdt uw verbruik ten alle tijde in de gaten.  Met de Tesla App kunt u direct waarschuwingen en inschattingen van het energieverbruik ontvangen.
  • De Tesla Powerwall werkt als  back-up in het geval van een stroomstoring, met de toevoeging van een Backup Gateway 2

De Powerwall is een oplaadbare lithium-ionbatterij. U kunt tot 10 batterijen met elkaar verbinden indien nodig.

Totale capaciteit 14 kWh
Bruikbare capaciteit 13.5 kWh
Ontlading 100%
Rendement 90%
Vermogen 7kW peak / 5kW continu
Garantie 10 jaar
Schaalbaarheid Tot 10 Powerwalls
Werkingstemperatuur (omgeving) -20°C to 50°C
Afmeting 1150mm hoogte x 755mm breedte x 155mm dikte
Gewicht 125 kg
Installatie Muur of vloer
Binnenshuis of buitenshuis

Back-up Gateway: Ononderbroken stroomvoorziening

In tegenstelling tot elke andere batterij op de markt, is de Tesla Powerwall 2 in staat om uw huis te voorzien van een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) met de toevoeging van een Back-up Gateway 2. Het grote voordeel van het aanbrengen van de Backup Gateway 2 op de Tesla Powerwall 2 is dat u nog steeds stroom heeft in het geval van een stroompanne.

De Gateway 2 ziet er qua stijl niet al te verschillend uit van de Powerwall, maar is veel kleiner en kan aan de wand worden gemonteerd (naast de Powerwall) zodat hij niet veel ruimte in beslag neemt in de woning.

Tesla Powerwall 2 met Back-up Gateway

Een ingebouwde 'Storm Watch' functie stelt de Tesla Powerwall in staat om het weer te voorspellen, zodat hij kan opladen indien er een storm onderweg is waarbij stroompanne mogelijk is.

Door de Tesla App op een smartphone of tablet te downloaden, kunt u het energieverbruik monitoren en de reserve energievoorziening beheren, zodat u de volledige controle over de Powerwall hebt.

Is de Tesla Powerwall geschikt voor mijn woning?

  • De Powerwall is een van de duurste batterijen op de markt en met zo'n hoge capaciteit is het mogelijk dat een kleinere thuisbatterij voldoende is voor uw energiebehoefte. Voor de meeste huishoudens is 5-10kWh aan opslagruimte ruimschoots voldoende voor 's avonds en 's nachts.
  • Ondanks de hoge capaciteit zal het niet voldoende om volledig off-grid te gaan met slechts 1 batterij. U zult dus nog steeds uw energie moeten bijvullen via het net, maar dat geldt voor vrijwel elke batterij op dit moment.

Hoeveel kost een Tesla Powerwall 2?

De Tesla Powerwall 2 kost op dit moment 7 500 EUR exclusief BTW. Er is echter ook ondersteunende hardware welke u dient aan te schaffen voor een bedrag van 740 EUR. In totaal zal de Tesla Powerwall 2 zo een 8 440 EUR kosten inclusief BTW en hardware.

Dit bedrag is zonder de plaatsing en installatie, welke afhankelijkheid van de moeilijkheid tussen de 1 000 tot 3 000 EUR kost.

Al bij al een fors bedrag en aanzienlijk duurder dan vergelijkbare opties en thuisbatterijen van andere merken zoals SolarEdge (StorEdge), LG (LG Chem) en Sonnen. De afweging is wel dat de batterijen van deze merken over aanzienlijk minder opslagcapaciteit beschikken.

Tesla biedt een van de beste batterijen op de markt, maar er zijn verschillende andere hoogwaardige batterijen beschikbaar met lagere prijskaartje.

Zonnepanelen adviseur ➡ Johan Mertens 💯

Zonnepanelen adviseur ➡ Johan Mertens 💯

👋 Hallo, ik ben Johan en ik ben hier om u te helpen. Op deze website vindt u mijn advies en tips rondom zonnepanelen. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in de sector van groene energie en zonnepanelen 👍